Ingen satsning mot mobbning i Sigtuna kommun

Jag skickade in mitt medborgarförslag om att min hemkommun skulle sponsra mitt ideella bokprojekt om mobbning med ca 17 000 kr. Pengarna skulle gå till att sprida boken till elever i åk 5-9 – att alla skolor med dessa elever skulle få en varsin uppsättning böcker. Med dessa böcker skulle de sedan kunna arbeta mot mobbning under lektioner och på temadagar – genom att låta eleverna läsa och diskutera texter som är skrivna direkt ur verkligheten.

Men nej. Mitt medborgarförslag togs inte ens upp på ett möte utan fick avslag direkt. Sigtuna kommun har inte råd att betala 17 000 kr för en satsning mot mobbning. Men de har råd att bygga ett stort utomhusbad som går över den planerade budgeten med några miljoner sisådär.

Sjukt. Jag skrev tillbaka och uttryckte mitt missnöje. Jag frågade vilka satsningar som görs mot mobbning i kommunen – men fick inte svar på den frågan så jag antar att kommunen inte gör så värst mycket.

Jojo, som du Björn brukar säga, allt handlar om prioriteringar och ofta prioriteras det fel. Hur kan vi påverka detta?

Annonser

4 kommentarer

Under Bokprojektet, Information, Reflektioner & råd, Skolans värld

4 svar till “Ingen satsning mot mobbning i Sigtuna kommun

 1. Björn Hultman

  Som jag sagt förut, om en skola tackar nej för min föreläsning som kostar 1 000 kr och som dessutom vill ha två föreläsningar till priset av en, då fattar man inte vilket misstag man gör. Kommunerna gör inte ett skit åt mobbningsproblematiken. Bra att du försöker kämpa som jag, men tyvärr får man hela tiden motgångar.

  • Hanna

   Ja.. motgångar lär det bli. Men jag har däremot bemötts av bra saker också, många som uppmuntrar och som vill köpa min bok osv. Man får liksom leva lite på det goda och försöka blicka framåt. Liksom drivas av det som är bra.

 2. Björn Hultman

  Under dessa 2,5 åren kan jag inte säga speciellt många tillfällen man jobbat med ett samarbete. Istället skjuter man undan problemet och låtsas som att problemet i samhället inte finns.

 3. Hanna

  det här blev ju ett bra underlag för ett nytt inlägg.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s